Rep Gücü : 2171 Tecrübe Puanı : 3 Kayıt tarihi : 22/06/09 Doğum tarihi : 08/10/89 Yaş : 35 Nerden : istanbul\kadıköy İş/Hobiler : öğrenci\hukuk Lakap : ...
Konu: Pc Modifiye Pratik Bilgiler Cuma Tem. 17, 2009 6:36 pm
Normal fanlarımızı ledli yapmak !!
İşte normal şeffaf bir uv duyarlı fan.Bu fanı sarı mercekli ledlerle ışıklandırmaya çalışacağım.
Gerekli malzemeler;
4 adet mercekli süper parlak sarı led 1 adet 260 OHM'luk direnç Bir miktar kablo ve boş bir4 pin bağlantı ucu
Fan gövdesine ledlerimizin yerleşeceği delikleri şarjlı matkabımla açacağım.Bu matkap devir ayarlı ve istediğim devirle kullanarak fana zarar verme riskinide en aza indirecek.
Deneme amaçlı olarak ilk önce ince bir uç ile delik açtım.Sonra ledlere göre ayarlayacağız.Delik çokda büyük olmamalı yoksa fan kanatçıklarına sürtebilir.Bu noktaya dikkat.
Malum fan gövdesi plastik delik açma işlemi sırasında pürüzler oluşuyor.Oluşan çıkıntıları temizlememiz gerekli yoksa fan kanatları bunlara çarparak inanılmaz sesler çıkarabilir.BU aşamada çok ince işçilik gerektiriyor.
Ledlerimizin yuvaları hazır sırada bunlar yuvalarına sabitlemek geliyor. Sabitlemek için ben japon türevi ürünleri kullanmıyorum.kuruyunca beyaz beyaz lekeler bırakıyorlar. Buda yaptığımız işin kalitesini düşürecek.O nedenle ben aktivatörlü bir yapıştırıcı kullanacağım.
Ledlerimizi yapıştırmaya başladık.
Kompanetinide sıkarak iyice donmasını sağlıyoruz.
Ledlerimizi paralel bağlayacağız.Bunun nedeni ise ledlerin hepsine aynı değerde akım almak ve aynı parlaklıkta yanmasını sağlamak.
Bağlantı,lehim işlemide bitti artık sırada toparlamak kaldı...
Evde boş bir 4PIN ucu vardı bugünler için saklıyordum ben bunu
Ve işte fanımızın karanlıktaki görüntüsü.
Sakın olaki direk 12V uygulamayın yoksa çalışmalarınız heba olur.