| ...Forum PayLasım... |
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

| ...Forum PayLasım... |

SanaL aLemin SessizLiğinde Ses Getiren Forum:)

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu?

YazarMesaj
masum kedi
Administratör
Administratör
masum kedi

Oğlak At

Rep Gücü : 1790
Tecrübe Puanı : 1
Doğum tarihi : 20/01/91
İş/Hobiler : woleybol,tiyatro =)
Lakap : kedyciqq =)

Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu? Empty
MesajKonu: Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu?   Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu? Icon_minitimeC.tesi Tem. 04, 2009 4:03 pm

3 yıl önce satışa sunulan, ancak beklenenin aksine Windows XP gibi pek fazla kullanıcılar tarafından çekici bulunmayan Vista, bu nedenle her ne kadar yoğun bir pazarlama faaliyeti yürütülmüş olsa da, Windows XP'nin kullanıcı kitlesini bu 3 yıllık süre zarfında bir türlü geçmeyi başaramadı.

Bu başarısızlığında hiç şüphesiz pek çok faktör önemli rol oynadı. Örneğin Vista'nın her bilgisayarda farklı performansla çalışması ve sistem kaynaklarını diğer işletim sistemlerinin aksine bir hayli çok kullanması, kullanıcıların gözünü korkutan önemli bir faktördü. Elbette bunun dışında Vista'yı kullanıcılar için cazip olmaktan çıkaran daha pek çok etken vardı; ancak Microsoft, Vista'nın üzerine gidip daha uzun yıllar kaybetmeyi göze almaktansa, tüm çalışmalarını Windows 7 üzerinde yoğunlaştırmayı tercih etti.

Kullanıcılara sunulan Windows 7'nin ilk görünümü bir hayli ilgi çekerken, alanında uzman pek çok isim de Windows 7'nin Vista'yı çok kısa sürede unutturacağında hem fikir.

Ancak Microsoft'un rakipleri de bu arada boş durmuyor elbette. Yeni sürümleri yayınlanan ve kullanıcılara sunulan Linux serisi işletim sistemleri, her geçen gün kendini biraz daha geliştirmesini biliyor.

Hangisi daha iyi? Windows 7 mi Linux mu?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Microsoft açıkladı: Windows 7 Türkiye'de daha ucuz
» Puppy Linux: CD'den çalışan Linux dağıtımı
» BlaG Linux 1,0
» CCleaner internet daha hızlı artık
» Linux Eğitim-Döküman