masum kedi Administratör
Rep Gücü : 1790 Tecrübe Puanı : 1 Kayıt tarihi : 19/06/09 Doğum tarihi : 20/01/91 Yaş : 33 Nerden : ...ßa$keNt... İş/Hobiler : woleybol,tiyatro =) Lakap : kedyciqq =)
| Konu: 'Haydi çocuklar camiye Salı Haz. 30, 2009 5:23 pm | |
| Adana İl Müftülüğü, Adana'da 1115 camide çocuklara Kuran kursu verileceğini açıkladı.
Adana Müftü Vekili Cafer Erol, il müftülüğüne bağlı Kuran Kursları Müdürlüğü bünyesinde 1115 camide çocuklara Kuran kursu verileceğini açıkladı. Kursların üç ayrı bölümde, 21 Ağustos’a dek süreceğini söyleyen Erol, Kuran’ın dışında ibadet ve ahlak derslerinin de verileceğini bildirdi. Müftülüğün bu açıklaması tepkilere neden oldu.
Eğitim-İş Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan, yaklaşık 900 okul bulunan Adana’da, milli eğitim müdürlüğü ilgilileri ile psikogların, “Çocuklar tatil yapmalı, dinlenmeli, eğlenmeli” demelerine karşın yaz aylarındaki kurslarla çocuklara ayrı bir yükleme yapıldığını söyledi. Okullarda verilen dini eğitimin neden yetmediğini sorgulayan Kayadan, “Ekstradan böyle şeye neden gerek duyuluyor? Öncelikle bunun üzerinde durulması, açıklığa kavuşturulması gerek. Okullarda verilen eğitim yetmezmiş gibi çocuklara camilerde, imamların karşısında diz çöktürmek istiyorlar. Bu bilimsel, çağdaş, laik ve demokratik eğitim anlayışına uymuyor” dedi.
Boğa: Önce sosyal ihtiyaçlar
AKP döneminde Türkiye’de İslami bir yönelimin ağırlık kazandığını ifade eden Eğitim-Sen Adana Şubesi Başkanı Güven Boğa, çocukların 8 ay boyunca okullarda din kültürü dersi dahil birçok alanda eğitim gördüğünü anımsattı. Devletin çocuklara da eşit davranması gerektiğine vurgu yapan Boğa, “Devlet eğer çocukların bir alanda yetkinleşmesini istiyorsa öncelikle çocukların sosyal ihtiyaçları gözetilsin. Çocukların sosyal becerilerini geliştireceği yüzme kursları gibi, yaz okulları gibi etkinlikler düzenlensin. Türkiye’de sadece camilere değil, cemevlerine de giden insanlar var. Camiler ibadet yeridir” dedi. | |
|