Terim: Beşiktaş'tan başka yere gitmem
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in de bir zamanlar 'Beşiktaş'tan başka yere gitmem' dediği ortaya çıktı.Önce 2 hafta öncesine gidelim…
Yer: Antalya..
Kayserisporlu Mehmet Topuz kameraların karşısına geçiyor ve o meşhur konuşmayı yapıyor;
-‘Ben Beşiktaşlı’yım.. Beşiktaş’tan başka takımda oynamak istemiyorum.. Fenerbahçe 50 milyon dolar da verse gitmeyeceğim. Benim duruşum bellidir. Gerekirse 6 ay oynamam ama sonunda Beşiktaş’a giderim..’
Sonrası.. Sonrası malum..
‘Fenerbahçe 50 milyon dolar da verse gitmem Beşiktaş’ta oynayacağım’ diyen hatta üstüne üstlük bir de Siyah-Beyazlı forma ile pozlar veren Mehmet Topuz geliyor Fenerbahçe’ye imza atıyor. Hatta imza töreninde ‘Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’ yazılı şapkayı taktıktan sonra en az 5-6 kere de Sarı-Lacivertli formayı öpüyor..
Şimdi..
Gidiyoruz bundan taaaa 35 yıl öncesine..
Tarih: 22 Haziran 1974..
Takım; Adana Demirspor..
Oyuncunun ismi ise: Fatih Terim..
Terim o tarihlerde transferin gözdesi..
Kulübü onu ‘Daha çok para veriyor’ diye Galatasaray’a satmaya çalışıyor ama onun kararı kesin..
Terim o günler de basına demeç veriyor;
-‘Beşiktaş’tan başkasına gitmem..’
Ve her sorulduğunda aynı cevabı veriyor;
-‘Söz verdim. Beşiktaş’a gideceğim.. Başka takımda oynamam söz konusu bile olamaz.’
Sonra..
Sonrası malum..
O ’Beşiktaş’tan başkasında oynamam’ diyen Fatih Terim çok geçmeden Galatasaray’a imzayı atıyor ve aralıksız 11 sene Sarı-Kırmızılı formayı sırtında taşıyıp ‘İmparator’ lakabını alıyor..
Yani bugün Mehmet Topuz ne yaşamışsa 35 yıl önce de Fatih Terim aynı olayı yaşadığı için bize de ‘Nereden nereye’ demek kalıyor..