Belki 4 nesil Ajda Pekkan'ı tanıyor. İlk günkü gibi sanki.. 45 yıl önce yaptığı parafin banyosu bugünlere ışık tutuyor.
Ajda Pekkan şimdiden tarihteki yerini aldı.. Kendisi ölmedi ama şimdiden popüler tarih dergisi 'NTV Tarih'e haber oldu.
Yıllların eskitemediği zamanan direnen bir isim kendisi. Kusursuz fiziği ve onlarca estetik ameliyatıyla ilk günkü gibi. 63 yaşında olmasına rağmen bacakları 20 yaşındaki bir kadıın bacağından daha bakımlı ve güzel..
Sadece müziği ile gündemde kalmıyor. Onu diğerlerinden ayıran en önemli özellik mükemmel görünme arzusu. Ve bunu da aradan 47 yıl geçmesine rağmen başarmayı bildi. Bu yola 45 yıl önce işte böyle girdi
1962'de 16 yaşında müzik yaşamına başladı. 1963'de dönemin meşhur dergisi Ses'in açtığı "Kapak Yıldızı" yarışmasında birinci oldu. Aynı yıl Yeşilçam'a adım attı. Sinema dünyasının büyülü dünyasında harika görünmek için güzellik enstitüsüne girdi. Çalışanlar Pekkan için seferber oldular.
Şöhretin ilk yıllarında yaptığı parafin banyosu bugünleri işaret ediyormuş meğer. 1 yıl sonra o dönemde birçok kimsenin bilmediği parafin banyosuna girdi.
İşte NTV tarih Temmuz sayısında 5 Aralık 1964 tarihli Ses dergisinde yayımlanan 'Ajda Pekkan'ın Parafin Banyosu' başlıklı yazıyı haber yaptı.
Derginin o günkü yazısı 45 yıl önce yapılan parafin banyosuna giren Pekkan'a dair ilginç ayrıntılar içeriyor. İşte yazının bir bölümü: Ajda ilk sürülünce 'ay yandım' demiş. Sonrasında ise..
"Parlak nikelajlı parafin kazanı elektrikle kaynıyor, vücuduna sürülecek. banyoyu hazırlıyordu. Banyo önemliydi. 70-80 derece sıcaklıkta eriyordu parafin.. Memleketimizde ilk defa böylesi tatbik ediliyordu. Vücudun belli yerlerine fırçayla sürülüyordu. Önceleri çıplak deriye sürülen parafin onu ürpertti, 'Ay, yandım' dedi. Sonra, 'Alıştım, sürmeye devam' dedi, Ajda Pekkan... Bir güzellik enstitüsündeydik. Doktoru ve hemşiresi şöhretli artisti bambaşka bir Ajda Pekkan haline getirmek için çalışıyordu."